Chinese Tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 13-01-2006 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 potje Struik kipbouillon
  • 4 blikjes tomatenpuree
  • 1 prei
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 1/2 theel. djahé
  • 1/2 theel. sambal oelek
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 à 2 eetl. gembersap van stemgember
  • 2 eetl. maizena

Bereiden

Doe de bouillon met water (zie gebruiksaanwijzing) in een pan en breng dit aan de kook. Maak de maizena aan met een beetje water. Voeg de tomatenpuree toe aan de bouillon. Doe alle kruiden en de sambal erbij. Voeg nu het gembersap toe. Dit geeft een extra lekkere smaak. In plaats van gembersap kan je ook 3 eetlepels suiker gebruiken. Doe als laatste de aangemaakte maizena erbij. Laat de soep zachtjes een paar minuten zachtjes koken. Snij de bosuitjes in smalle ringetjes en doe deze in de soep. Kook nog 2 minuten zachtjes door.

Bronvermelding