Aardbeienbavarois

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-08-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 180 gr suiker
  • 4 bl gelatine
  • 500 ml halfvolle melk
  • 250 gr aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 15 gr suiker
  • 1 vanillestokje (optioneel)

Bereiden

De eierdooiers met de suiker opkloppen tot een schuimig mengsel. (en ruban) De gelatineblaadjes laten weken in koud water. De melk koken en ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel voegen. De geweekte en uitgeknepen gelatine toevoegen en roeren tot deze helemaal is opgelost. De bereiding laten afkoelen en af en toe even roeren. De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en door een zeef duwen. De gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel roeren. De room opkloppen met een weinig suiker en bij het mengsel voegen. In een met olie ingevette vorm gieten en 24 uur in de koelkast zetten. De bavarois storten op een serveerschaal en versieren met toefjes slagroom een aardbeien.

Materialen

- cakevorm - keukenmachine TIP!!! Om de bavarois nog meer smaak te geven kan je de merg uit een vanillestokje toevoegen. Voeg deze toe bij de slagroom voor het stijf kloppen.

Bronvermelding