Hachee

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 170 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram magere runderlappen
  • 400 gram uien
  • 1 el boter
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl bruine suiker
  • 2 el bloem
  • 250 ml vleesbouillon
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl stroop
  • 1/2 el ketjap manis

Bereiden

Schil 3 grote uien en snijd in partjes. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak de vleesblokjes in 5 minuten bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien in dezelfde pan en voeg de bloem toe en bak even aan, voeg daarna de tomatenpuree toe, nog even bakken, goed blijven roeren anders bakt het aan. Voeg dan het vlees toe en roer goed door en bak nog een paar minuten, voeg dan de witte wijnazijn, de ketjap, stroop, bruine suiker, laurierblaadjes kruidnagels toe. Roer goed door dan zoveel vleesbouillon toevoegen dat het vlees net onderstaat. Goed doorroeren. Breng de hachee aan de kook, leg de deksel half op de pan, draai het vuur laag en roer zo nu en dan even door. Eventueel nog wat bouillon toevoegen. Na ongeveer 2,5 uur sudderen is de hachee klaar. Verwijder de laurier en de kruidnagels en breng op smaak met peper en zout.

Bronvermelding