Clafoutis

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 30-08-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 150 gram bloem
  • 150 gr suiker
  • 2 zakjes van.suiker
  • 3 gr bakpoeder
  • 6 st eieren
  • 500 gr bv. appel kersen of nectarines
  • poedersuiker

Bereiden

oven voorverwarmen op 190gr. Meng melk bloem suiker van.suiker e n bakpoeder door elkaar. De eieren er een voor een doorroeren en tot een luchtig beslag kloppen.Bedek de bodem van een ronde taartvorm met de helft vanhet beslag.Zet dit 5 min.in de oven.Haal de vorm uit de oven en en verdeel het uitgelekte fruit over het beslag.Vul de vorm met de rest van het beslag en bak de clafoutis in ongeveer 40 min.gaar.Bestrooi met poedersuiker.

Bronvermelding