'Thaise pasteitjes', van Toni

Anders, Hapje, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 21-02-2019 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g kippengehakt en .......

Bereiden

olijfolie 4 lente-uitjes gehakt 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 250 g kippengehakt 1 eetl Thaïse saus kommetje aardappelpuree vel bladerdeeg - Verhit olie in diepe pan. Voeg lente-ui, ui en knoflook toe en bak glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul in vijftal minuutjes. - Roer er de saus en de puree door en roerbak nog 1 minuut . Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Snijd het vel bladerdeeg in vier stukken. Schep over elke blaadje wat van de vulling en maak er een pakketje van. Bestrijken met wat eigeel. - Laten bakken in voorverwarmde oven (180°) tot de pasteitjes goudbruin zijn. - p.s: Heb je geen Thaise saus, vervang die dan door gehakt citroengras, koriander, Spaanse peper en vissaus.

Bronvermelding