Menu
Mosselen, basisrecept
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 zakje mosselgroente
- 3 teentjes knoflook
- 1 fles witte wijn (geschikt voor bij mosselen)
- cocktailsaus
- knoflooksaus
Bereiden
Gootsteen vol laten lopen met koud water. Mosselen in een zeef doen en in gootsteen zetten. Mosselen goed spoelen tot er geen zand meer uit komt. Daarna mosselen checken; alle mosselen die dicht zijn zijn goed, kapotte exemplaren verwijderen. Mocht mossel open staan: even op tikken met bolle kant lepel. Als ze nu langzaam dicht gaan zijn ze goed, anders ook weggooien.
Mosselgroenten en knoflook even licht aanfruiten in een pan. Daarna een scheut witte wijn erbij (halve centimeter) en geheel aan kook brengen. Circa 5 minuten zachtjes laten koken.
Na 5 minuten de mosselen boven op de groente scheppen. Deksel op de pan. Wacht tot inhoud van pan kookt. Pak de pan daarna en schud de inhoud om. Zet pan op weer op vuur en wacht even.
Controleer door te schudden of alle schelpen open zijn. Als dit zo is zijn de mosselen klaar. Kook mosselen vooral niet te lang: dan worden ze taai. (circa 5 minuten).
Serveren met cocktail- en knoflooksaus, patat en een salade en de overgebleven wijn.