Baba Ganoesh (aubergine spread)

Anders, Hapje, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 07-09-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine, of 2 kleintjes
  • 1 teen knoflook
  • 3 eetl. griekse joghurt
  • 1/2 theel. djinten (komijnpoeder)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper, zout
  • suiker of vloeibare zoetstof
  • 2 eetl. olijfolie

Bereiden

Was de aubergine goed, droog hem goed af en laat het kroontje zitten. Verwarm de grill van de oven voor en leg de aubergine er in zijn geheel onder (op een bakplaat). Draai af en toe om totdat de aubergine hier en daar zwart geblakerd is. Laat de aubergine afkoelen, snij hem doormidden en lepel het vruchtvlees uit de schil in een kom. Pureer het vruchtvlees met een vork. Pers het teentje knoflook erboven uit en meng de joghurt, citroensap, komijnpoeder en olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper, zout en een beetje suiker of zoetstof. Lekker op turks brood of bruschetta.

Bronvermelding