Broccolisoep met blauwe kaas

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-09-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. broccoli
  • 750 ml. water
  • 2 kippenbouiilonblokjes
  • 100 gr. danish blue kaas
  • 200 ml. slagroom
  • 1 bakje hamreepjes
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Bereiden

Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snij die in kleine stukjes. Zet de broccoli op met het water en de bouillonblokjes en schep de broccoli als die gaar is uit de bouillon met een schuimspaan. (bouillon bewaren!) Pureer met een staafmixer de broccoli met de room en de kaas en voeg het weer toe aan de bouillon. Voeg de hamreepjes toe en pers het teenje knoflook boven de soep uit. Breng op smaak met peper en zout en warm de soep nog even goed door (niet meer laten koken, anders gaat de room schiften)

Bronvermelding