Indische zuurkoolschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 07-09-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. hoh gehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. djahe (gemberpoeder)
  • 1 theel. laospoeder
  • 2 theel. ketoembar (gemalen koreanderzaad)
  • 3 theel. sambal (badjak bijvoorbeeld)
  • klontje boter
  • 1 pakje zuurkool
  • 1 zoete appel of grote handvol rozijnen
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 pak aardappelpuree voor ovenschotels
  • geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 *C. Bak ondertussen het gehakt los (zonder boter of olie) met de kruiden en de sambal. Voeg de knoflook en de helft van de ui toe. Hou het vlees apart op een bord. Smelt in dezelfde pan de boter en bak hierin de andere helft van de ui. Voeg de zuurkool toe met de appel of rozijnen en de ketjap. Laat dit 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Maak 1 zakje van de aardappel puree volgens aanwijzingen op het pak en verdeel dit over de bodem van een ovenschaal.Verdeel dan de helft van het gehakt over de aardappelpuree en dan de helft van de zuurkool. Herhaal dit met de rest van het gehakt en de zuurkool. Maak het 2e zakje aardappelpuree en bedek hiermee de ovenschotel. Bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 20 - 30 minuten goudbruin.

Bronvermelding