Gemarineerde tonijn met passievrucht, limoen en koriander

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 60 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 09-09-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram tonijnlende
  • 2 stuks rijpe passievruchten
  • 1 el limoensap
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 stuks groene chilipeper ex zaadjes
  • 1 tl witte basterdsuiker
  • 1,5 tl fijngehakte koriander
  • 0,5 tl zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Leg het stuk vis op een snijplank en snijd het overdwars in heel dunne plakken. Leg de plakken dicht tegen elkaar aan op 4 grote borden. Dek elk bord af met huishoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast. Maak de dressing vlak voor het serveren. Snijd de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees in een zeef boven een kom. Wrijf de pulp door de zeef zodat het sap wordt opgevangen en gooi de zaden weg. Je moet ongeveer 1 eetlepel sap overhouden. Roer er het limoensap en de olie, chilipeper, suiker, koriander en zout en peper door. Haal het folie van de borden en lepel de dressing erover. Strijk uit over het oppervlak van de vis. Laat de marinade 10 minuten intrekken en serveer.

Bronvermelding