Garnalen met tomaten-knoflooksaus

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 17-01-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr rauwe, ongepelde grote garnalen
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 tenen knoflook gehalveerd
  • 1 hart van een zoete ui
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 4 verse grote basilicumbladeren in stukjes gescheurd
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 1 snufje gemalen rode chilipeper
  • 4 pruimtomaten ontzaad en in stukjes gesneden
  • 1/2 citroen geperst
  • 1 el fijngehakte verse bladpeterselie
  • zout en peper
  • 1,25 dl extra vergine olijfolie
  • 1 krop sla of romeinse sla losgehaald en in reepjes

Bereiden

Vul een grote pan voor driekwart met water, voeg wat zout toe en bren aan de kook. Kook er de garnalen circa 2 minuten in. Giet ze af en pel ze, verwijder de darmkanalen. Doe de garnalen in een kom en schep er het zout en de peterselie door. Dek de kom af en zet 1 tot 3 uur in de koelkast. Doe voor de saus de knoflook in een vijzel, voeg het hart van de ui en de basilicum toe en stamp ze fijn.Schep er de azijn en de chili door. Doe in een kom. Schep er de tmaten, gesnipperde ui, het citroensap en de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast. Schep de garnalen door het tomatenmengsel en giet er de olijfolie over. Schep goed om. Maak een bedje sla op individuele borden en schep er de garnalen met de saus op. Dien op

Bronvermelding