Hete kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 11-09-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 potje sambal brandal
  • 4 kippenbouten
  • 1 lepeltje aromat
  • 4 uien
  • 2 tomaten
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereiden

Voorbereiding: 4 kippenbouten los snijden. Met mes gaten in prikken en insmeren met aromat. Goed op kamertemp laten komen. Marinade: Uien snippenen, in wok met zonnebloem olie licht fruiten. Tomaten in acht parten snijden en erbij. Sambal + kippenbouillonblokje erbij en een scheutje water. Even laten sudderen. Oven: Leg de kipdelen in een ovenschaal en giet de marinade erover. 30' bij 160 gr. Dan draaien en nogmaals 30' op 160 gr.

Materialen

wok, ovenschaal

Bronvermelding