Frambozen mascarponetaart

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Anders.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 13-09-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 beetje olie
  • 200 gram biscuits of bastognes
  • 150 gram boter
  • 75 gram gemalen amandelen
  • 400 gram frambozen
  • 500 gram magere kwark
  • 500 gram mascarpone
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 75 gram suiker
  • 6 stuks roze schuimkoekjes en munt als garnering
  • 1 groot diepvrieszakje

Bereiden

1. Vet de springvorm in. Doe de biscuits in de diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller. 2. Laat de boter op een lag vuur snelten. Roer de koekkruimels, op 1 el na als garnering en de amandelen erdoor. Doe het mengsel als bodem in de vorm en druk het licht aan. Zet de bodem ca 30 minuten koud weg. 3. Maak de frambozen schoon, was ze eventueel voorzichtig. Roer de kwark, de mascarpone, het aroma en de suiker kort glad. Spatel 3/4 van de frambozen erdoorheen. Strijk het mengsel over de bodem en zet de taart ca 2 uur koud weg. 4. Versier de tart met de rest van de frambozen, de rest van de koekkruimels, de schuimkoekjes en de munt.

Materialen

Springvorm 26 cm doorsnede

Bronvermelding