Goulash

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-09-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 750 gr runderlappen, in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 5 rode paprika's, in grove stukjes
  • 1 1/2 eetl. pikante paprikapoeder
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 eetl. worchestershire saus
  • 750 ml runderbouillon
  • 125 ml creme fraiche
  • peper en zout

Bereiden

Olijfolie verhitten in een braadpan. Vlees aanbraden, dan de uien, knoflook en paprika toevoegen. 5 minuten laten bakken, dan de paprikapoeder, tomatenpuree en worchestershire saus toevoegen, goed omroeren dan zoveel bouillon toevoegen dat het vlees net onderstaat. 2- 3 uur zachtjes laten stoven met een deksel op de pan tot het vlees lekker zacht is. Zo nu en dan roeren en eventueel bouillon toevoegen zodat de goulash niet droogkookt. Voeg voor het opdienen de creme fraiche toe en breng op smaak met peper en zout. Lekker met rijst of gnocchi en gestoofde kool met kummelzaadjes.

Bronvermelding