'Arabische' ratatouille met gehaktballetjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 18-09-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • VOOR DE GEHAKTBALLETJES:
  • 500 gr. half om half gehakt
  • 2 eetl. ras el hanout (middenoosterse kruidenmix)
  • 1/2 zakje gedroogde abrikozen (ah) in kleine stukjes
  • 1 handvol rozijnen
  • 50 gr geroosterde pijnboompitjes
  • 1/2 bakje (platte) peterselie fijngesneden
  • 1 ei
  • 2 beschuiten verkruimeld
  • VOOR DE RATATOUILLE:
  • 1 courgette in niet te kleine stukjes
  • 1 aubergine in niet te kleine stukjes
  • 1 rode paprika in niet te kleine stukjes
  • 1 gele paprika in niet te kleine stukjes
  • 1 grote rode ui in niet te kleine stukjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 blik tomaten
  • 2 eetl honing
  • 2 theel kaneel
  • olijfolie
  • peper, zout

Bereiden

Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes goed door elkaar, en breng op smaak met zout en peper. Gebruik voor de balletjes 1 eetl ras el hanout, bewaar de rest voor de ratatouille. Draai er kleine gehaktballetjes van en braad deze in een koekenpan met wat olijfolie bruin en gaar. Verhit in een braadpan wat olijfolie en bak hierin de groenten en de knoflook aan, als de groenten bijna gaar zijn voeg dan de tomaten, (maak ze wel een beetje kleiner) honing, de rest van de ras el hanout en de kaneel toe. Roer de gehaktballetjes er ook door en laat even doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met couscous met stukjes abrikozen en peterselie erdoor.

Bronvermelding