Aubergines met gehakt en couscous

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 18-09-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout en versgemalen peper
  • 250 ml zure room
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 lente/bosuitjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 400 gram couscous
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels gehakte koriander (vers) of 1 theelepel ketoembar
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Voorbereiden: Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze met 2 eetl. zonnebloemolie aan beide zijden en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide kanten goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Klop de zure room met de geperste teentjes knoflook en versgemalen peper. Hak de uitjes fijn. Rooster de pijnboompitten in een hete droge koekenpan. Bereiden: Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit hierin de uitjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep daarna de in stukjes gesneden abrikozen, koriander, olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op. Serveer er pitabroodjes bij. Tip: De aubergines kunnen worden vervangen door courgettes.

Bronvermelding