Griekse spinazietaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 lapjes diepvriesbladerdeeg

Bereiden

6 lapjes diepvriesbladerdeeg 1 kg spinazie (of 350 gram ontdooide diepvriesspinazie) 1 ui 25 gram boter 2 eetlepels versgehakte peterselie 3 eetlepels paneermeel 100 gram geraspte belegen kaas 4 eieren 2 dl slagroom of crème fraîche peper, zout nootmuskaat 125 gram feta of roomkaas 100 gram ontbijtspek, in dunne plakjes gesneden Voorbereiding: Benodigdheden: Laat de bladerdeeglapjes ontdooien. Was de spinazie zorgvuldig en laat de blaadjes goed uitlekken. Pel de ui en snipper deze. Bereiding: Fruit de ui in de boter en voeg de peterselie en de spinazie toe. Blijf goed omscheppen tot de spinazie geslonken is en zoveel mogelijk vocht verdampt is. Verwarm de oven voor op 180ÝC (combinatieoven: 350 Watt 200ÝC, 18-20 minuten). Bekleed de bodem en de rand van de ingevette vorm met de deeglapjes. Druk de naden met duim en wijsvinger tegen elkaar. Verdeel paneermeel en geraspte kaas over de deegbodem. Druk of knijp de spinazie nog eens uit. Klop de eieren los met de slagroom, peper, zout en nootmuskaat. Meng het eimengsel door de spinazie en verdeel de vulling over de deeglap. Verkruimel de feta over de vulling. Leg de lapjes ontbijtspek erop en bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. (Leg zonodig de laatste 10 minuten een stukje aluminiumfolie over de taart.)

Bronvermelding