Gemakkelijke appeltaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-09-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks Turks plat rond brood
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel custard
  • 750 gram goudreinetten
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels abrikozenjam of marmelade
  • 1 stuks ei

Bereiden

De bakvorm invetten, de oven voorverwarmen 150oC de appelen schillen en in plakjes snijden, bestrooien met suiker en kaneel Het brood horizontaal doorsnijden De onderste helft in de vorm doen en bestrooien met custard Hierop de appelschjfjes verdelen en de rozijnen (noten, dadel, of pruimen kan ook) De bovenste helft in dunne repen snijden en hiermee de rand afwerken en eventueel een vlechtwerkje o de taart maken. Het brood bestrijken met losgeklopt ei. In de oven zetten en 1 uur bakken. Uit de oven halen en bestrijken met warme abrikozenjam, af laten koelen en in punten snijden.

Materialen

1 bakvorm waar het brood in past schilmes oven

Bronvermelding