Cannelloni met gehakt en spinazie

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 buisjes canneloni
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 3 el olijfolie
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 pakjes soffrito
  • 100 gr geraspte kaas

Bereiden

In grote pan water aan de kook brengen en cannelloni ca. 3 minuten koken. Cannelloni afspoelen met koud water en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ui en knoflook pellen en snipperen. Spinazie fijnsnijden. In braadpan olijfolie verhitten, ui en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken. Spinazie toevoegen en in ca. 3 minuten meebakken. Cannelloni vullen met mengsel. In ovenschaal 1 pakje soffritto schenken. Cannelloni erop leggen en tweede pakje soffritto erover schenken. Kaas erover strooien. Cannelloni in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.

Bronvermelding