Allemaal balletjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 08-09-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 gram krieltjes
  • 500 gram Spruitjes (diepvries)
  • 1 zakje wortelballetjes (AH, geschaafd)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 pakken Tivall groenteballetjes
  • zeezout
  • peterselie
  • knoflookpoeder of 1 teentje verse knoflook

Bereiden

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereiding: Schep de krieltjes in een plastic bak om met de olijfolie, zeezout en peterselie. Verspreid ze daarna over de bakplaat. Schep daarna de (nog bevroren) spruitjes om met de knoflook (zodat ze los van elkaar zijn. (Dit kan in dezelfde bak als de krieltjes.) Verspreid ze daarna over de bakplaat door de aardappeltjes heen. Zet het geheel tien minuten in de voorverwarmde oven. Voeg daarna de wortelballetjes toe en schep het geheel om. Het later toevoegen van de worteltjes zorgt ervoor dat deze hun stevige bite behouden. Als je ze wat zachter wil, kan je ze tegelijkertijd met de aardappeltjes en spruitjes in de oven doen (wel omscheppen tussendoor). Zet het geheel daarna nog 5-8 minuten in de oven. Verhit intussen voldoende bakboter en een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de groenteballetjes in ongeveer 5 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze gaar zijn (hoeft niet eerst ontdooit te worden als ze uit de vriezer komen). Eet smakelijk met allemaal balletjes! Let op: de aardappeltjes moeten langer in de oven als ze bevroren uit de vriezer komen. Doe in dat geval de spruitjes en worteltjes pas later erbij. Wil je zachte wortelballetjes? Kook ze vantevoren dan 5 minuten in een pan met water.

Materialen

Bakplaat met opstaande rand, bakpapier. Koekenpan

Bronvermelding