Soep met gegrilde paprika

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 01-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's (of potje gegrilde puntpaprika's)
  • 1 grote ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 115 gram margarine
  • 500 ml groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 250 ml sojadrink
  • 1,25 eetlepel maïzena
  • verse basilicum ter garnering

Bereiden

1. Oven voorverwarmen op 180°C (heteluchtoven op 16°C). Paprika hierin grillen, tot er blaasjes op het velletje ontstaan. Uit de oven halen, velletje en zaadlijsten verwijderen en klein snijden. 2. Ui pellen en in blokjes snijden. Wortel schillen en kleinsnijden. Selderij wassen en in dunne ringen snijden. Knoflook pellen en persen. 3. Margarine in een pan verhitten. Uien, wortels en selderij toevoegen en beetvast smoren. Vuur klein zetten en knoflook toevoegen. Al roerend verder bakken tot de groenten zacht zijn. Paprika toevoegen en nog eens 10 minuten garen. Afblussen met de groentebouillon, pureren en op smaak brengen met zout en peper. Eventueel zeven. 4. Sojadrink met maïzena mengen en door de soep roeren. Aan de kook brengen en ca 5 minuten zachtjes laten koken. Soep over borden verdelen, garneren met de basilicum en serveren.

Bronvermelding