Asperges

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kilo asperges
  • 200 gr achterham
  • 8 gekookte eieren
  • 75 gr roomboter
  • 1 bouillonblokje

Bereiden

Schil de asperges, dit gaat heel makkelijk met het kaasmes en snijd een stukje van het kontje eraf. Kook de asperges in water met wat zout in 10 minuten gaar. Maak ondertussen het sausje. Smelt 50 gr. roomboter met een eetlepel bloem, laat dit een beetje garen en voeg dan een paar eetlepels kookvocht van de asperges toe en roer dat goed door, voeg steeds vocht toe om de saus vloeibaar te maken. Los het blokje bouillon op in de saus. Als de saus dik is gaan de in stukjes gesneden ham erin en de klein gehakte eieren. Laat dit alles goed doorwarmen en voeg dan nog een klontje roomboter toe. Haal de asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een voorverwarmde schaal. Giet het sausje erover en als laatste de gesneden peterselie.

Bronvermelding