Chocoladetaartjes met kokos

Gebak, Hapje, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 02-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 Eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 175 gram geraspte kokos
  • 3 dl slagroom
  • 300 gram bittere chocolade, fijngehakt

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180° 2. Roer de eiwitten, de suiker en de kokos in een kom tot alles goed gemengd is. 3. Druk het kokosmengsel met vochtige handen of met een lepel in 8 eenpersoons-taartvormpjes met een hoge rand (bijvoorbeeld muffin-vormpjes) met een inhoud van ruim 1 1/4 dl zodat de bodem en de opstaande randen met het deeg zijn bedekt. 4. Zet de vormpjes 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze net beginnen te kleuren 5. Laat 1 minuut afkoelen, neem de deegbakjes voorzichtig uit de vormpjes en zet ze op een rooster. 6. Maak de vulling als de bakjes in de oven staan. Breng de room in een pan op halfhoog vuur tot tegen de kook. Neem van het vuur. Voeg de fijngehakte chocolade toe en blijf roeren tot de chocolade is gesmolten en de vulling een glad mengsel is. 7. Giet de chocoladevulling in de kokosbakjes en zet ze 10 minuten in de diepvries tot de chocoladevulling is gestold. 8. Serveer met koffie of geef er rode vruchten bij als dessert.

Materialen

8 eenpersoons taartvormpjes of muffinvormpjes

Bronvermelding