Arroz con Pollo

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 65 ml olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 groene peper, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 laurierbladeren
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 tl zout
  • 0,5 tl peper
  • 1 tomaat, gesneden
  • 500 ml water
  • 250 gram rijst
  • 4 stukken kip
  • saffraan of kurkuma (om de rijst te kleuren)

Bereiden

Verhit de olie in een grote braadpan en braad de kip aan. Voeg de uien, peper, knoflook, tomaat, en de kruiden toe. En laat even fruiten. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Doe daarna de rijst erbij en de saffraan of kurkuma. Deksel op de pan en het geheel in ongeveer 20 minuten langzaam gaar laten sudderen (af en toe roeren). Als het water te snel verdampt kun je er tussendoor water bijdoen tot de rijst gaar is. De arroz con pollo wordt meestal gegeten met doperwten en pepertjes.

Bronvermelding