Menu
Courgette-fetakoekjes
Ingrediënten
- 600 g (4) courgette
- 1 kleine ui, geraspt
- 1 teen knoflook, geperst
- 100 gr feta, verkruimeld
- 2 eieren
- 2 el verse peterselie, gehakt
- 2 el verse munt, gehakt
- 1/2 tl gedroogde munt
- 50 gr bloem
- 30 gr rijstbloem (toko)
- 1 tl sumak of geraspte schil van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- geroosterd Turks brood,tomatenpartjes, sla en feta
Bereiden
* Doe de courgette in een vergiet, strooi er 1/2 tl zout over en schep door elkaar. Laat 20 min. staan, knijp het overtollige vocht eruit en dep droog met keukenpapier.
* Meng in een kom de courgette, ui, knoflook, feta, eieren, verse en gedroogde kruiden met zwarte peper door elkaar.
* Voeg de beide bloemsoorten en sumak toe en meng goed door elkaar.
* verhit de helft van de olijfolie. Schep 6 keer een eetlepel van het courgettemengsel (ong. de helft) in de pan, zorg dat de koekjes goed van elkaar gescheiden zijn. druk een beetje plat met een spatel.
* Bak 1-2 min. aan elke kant, tot de koekjes goudbruin en goed heet zijn.
* Leg ze op een bord met keukenpapier. Maak zo alle koekjes (ong 12 stuks)
* Leg op elk bord 3 koekjes met wat verkruimelde feta erop. Bestrijk het geroosterde brood met feta. Geef het brood samen met de tomaten en sla bij de koekjes.