Courgette-fetakoekjes

Anders, Lunch, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 05-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g (4) courgette
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100 gr feta, verkruimeld
  • 2 eieren
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • 2 el verse munt, gehakt
  • 1/2 tl gedroogde munt
  • 50 gr bloem
  • 30 gr rijstbloem (toko)
  • 1 tl sumak of geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • geroosterd Turks brood,tomatenpartjes, sla en feta

Bereiden

* Doe de courgette in een vergiet, strooi er 1/2 tl zout over en schep door elkaar. Laat 20 min. staan, knijp het overtollige vocht eruit en dep droog met keukenpapier. * Meng in een kom de courgette, ui, knoflook, feta, eieren, verse en gedroogde kruiden met zwarte peper door elkaar. * Voeg de beide bloemsoorten en sumak toe en meng goed door elkaar. * verhit de helft van de olijfolie. Schep 6 keer een eetlepel van het courgettemengsel (ong. de helft) in de pan, zorg dat de koekjes goed van elkaar gescheiden zijn. druk een beetje plat met een spatel. * Bak 1-2 min. aan elke kant, tot de koekjes goudbruin en goed heet zijn. * Leg ze op een bord met keukenpapier. Maak zo alle koekjes (ong 12 stuks) * Leg op elk bord 3 koekjes met wat verkruimelde feta erop. Bestrijk het geroosterde brood met feta. Geef het brood samen met de tomaten en sla bij de koekjes.

Bronvermelding