Risotto (zalm/garnalen)

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 23-01-2006 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon (vis)
  • 250 ml droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 2 stuks bosui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 stuks verse rode peper
  • 400 gr risotto-rijst
  • zeezout + peper
  • 500 gr verse zalm
  • 500 gr verse (gepelde) garnalen
  • 1 handje verse koriander

Bereiden

Verhit de bouillon. Olie + boter in wok, fruit de ui en de knoflook op laag vuur. Voeg de rijst toe. Voeg na ongeveer 2 minuten de wijn toe. Schep geleidelijk de bouillon toe. Voeg bij de laatse soeplepel bouillon de zalm en de garnalen toe. Nb bij vis risotto nooit kaas toevoegen!

Materialen

wok/hapjespan

Bronvermelding