Courgettensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 courgettes
  • 1 grote ui
  • 2 kipbouillontabletten
  • 1 liter water
  • peper
  • zout
  • 200 gram gerookte zalmsnippers

Bereiden

Ui pellen, snipperen en in een beetje boter licht glazig bakken. De courgettes in blokjes snijden, bij de ui voegen en samen plm 3 minuten smoren. Liter water en bouillontabletten toeoegen. Alles in ongeveer 30 minuten gaar laten koken. Dan pureren met de staafmixer en afmaken naar smaak met wat zout en peper. Kleine stukjes van de zalmsnippers of pittige gekookte ham in kleine snippers erdoor mengen. Klaar is de soep.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding