Menu
Heldere tomatenbouillon met shii-takes
Ingrediënten
- 100 gram shii-takes paddestoelen
- 2 sjalotjes
- 1 eetlepel olie
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 pot gevogeltefond
- 2 deciliter gezeefde tomaten
- 10 sprietjes bieslook
- 2 eetlepes droge sherry
- 3 eetlepels chinese sojasaus
Bereiden
Shii-takes schoonvegen met keukenpapier. Steeltjes van de hoeden snijden en fijnhakken. Hoeden in reepjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. In (soep)pan olie verhitten. Fijngehakte steeltjes, sjalotjes en gemberpoeder ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Fond en gezeefde tomaten toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken. Bieslook fijnknippen en even in een kopje bewaren. 1/2 liter water aan de bouillon toevoegen en het geheel opnieuw aan de kook brengen. Shii-takereepjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met de sherry en sojasaus. Bouillon in diepe borden of soepkoppen schenken en de bieslook erover strooien.
Materialen
keukenpapier, schone theedoek, soeppan