Heldere tomatenbouillon met shii-takes

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram shii-takes paddestoelen
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 pot gevogeltefond
  • 2 deciliter gezeefde tomaten
  • 10 sprietjes bieslook
  • 2 eetlepes droge sherry
  • 3 eetlepels chinese sojasaus

Bereiden

Shii-takes schoonvegen met keukenpapier. Steeltjes van de hoeden snijden en fijnhakken. Hoeden in reepjes snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. In (soep)pan olie verhitten. Fijngehakte steeltjes, sjalotjes en gemberpoeder ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Fond en gezeefde tomaten toevoegen. Bouillon aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten trekken. Bieslook fijnknippen en even in een kopje bewaren. 1/2 liter water aan de bouillon toevoegen en het geheel opnieuw aan de kook brengen. Shii-takereepjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meekoken. Op smaak brengen met de sherry en sojasaus. Bouillon in diepe borden of soepkoppen schenken en de bieslook erover strooien.

Materialen

keukenpapier, schone theedoek, soeppan

Bronvermelding