Zuurkooltaart met spekjes en ham

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram wijnzuurkool
  • 50 gram magere spekreepjes
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 ui
  • 4 jeneverbessen
  • 1 theelepel tijm
  • 250 gram pizzadeeg
  • 2 eieren
  • 1 deciliter slagroom
  • 1/2 eetlepel olie (om in te vetten)

Bereiden

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius of gasovenstand 4. In vergiet zuurkool laten uitlekken. In hapjespan spekjes in ca. 2 minuten zachtjes uitbakken. Intussen ui pellen en snipperen. Ui aan spek toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes meebakken. Zuurkool, hamblokjes, jeneverbessen en tijm erdoor scheppen en ca. 3 minuten zachtjes meewarmen. Taartvorm invetten en bekleden met pizzadeeg. Deeglaag goed aandrukken. Zuurkoolmengsel erover verdelen. In kom de eieren loskloppen, met de room mengen en het mengsel over de zuurkool schenken. In midden van de oven de zuurkooltaart in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken. Taart in 4 punten snijden en op twee borden elk 2 punten leggen.

Materialen

1 lage taartvorm of springvorm (doorsnede ca. 22 cm); hapjespan

Bronvermelding