Menu
Hartige feesthapjes voor een kinderfeestje
Ingrediënten
- eieren
Bereiden
Kaasmuisjes
8 eieren (hardgekookt ±8 minuten) 16 radijsjes
50 gram geraspte kaas 32 krenten
50 gram roomkaas peterselie
en kleine blokjes kaas.
Pel de eieren voorzichtig en snijd ze in de lengte doormidden.
Schep de dooiers eruit en doe dit in een kom. Prak de eidooiers met de kaas tot een gladde massa en vul de ei helften hiermee.
Leg ze met de platte kant op een schaal. Maak van het worteltje van de radijsjes een staartje en van twee plakjes radijs de oortjes.( klein sneetje maken in het ei) Van de krenten maak je oogjes.
De schaal versier je met peterselie en de kleine stukjes kaas.
----
Groentespiesjes
4 stengels bleekselderij 1 komkommer
350 gram kaas 1 rode paprika
16 kerstomaatjes 16 sate prikkers
Snij de selderij in stukjes van ongeveer 2,5 cm. De komkommer in plakken van 2,5 cm en elke plak in 4 parten. Snij de kaas in blokjes van ongeveer 2 cm.
Prik aan elke prikker een blokje komkommer,een stukje paprika, een stukje kaas, een half tomaatje, een stukje bleekselderij, een stukje paprika, een blokje kaas, een stukje komkommer en een half tomaatje. Steek alle spiesen in de egel en versier de schaal met wat groen van de selderij.
-----
Tomaatbloemetjes.
16 rode en / of gele kerstomaatjes bieslook
350 gram roomkaas 1 stuk komkommer (15 cm)
Snijd van elk tomaatje een klein kapje af en bewaar het kapje.
Hol het tomaatje met een theelepeltje voorzichtig uit. Het tomaatje moet wel heel blijven. Zet ze op hun kop op keukenpapier.
Roer de roomkaas zacht en doe de kaas in een spuitzakje met een stervormig mondje. Spuit in iedere tomaat een toef kaas.
---
Hartige croissantjes.
1 blik mini croissantdeeg 100 gram rauwe ham
100 gram kaas ½ losgeklopt ei om te bestrijken
Verwarm de oven voor op 200º C. Open het blik croissant deeg volgens de gebruiksaanwijzing op het blik. Rol het deeg uit op een plank, en snijd het langs de stippellijn in driehoekjes. Snijd ook van de plakjes kaas 24 driehoekjes. Leg op elk plakje deeg een plakje kaas en wat ham. Rol de deeglapjes op, begin bij de brede kant en leg ze op de bakplaat( met bakpapier bekleden). Bestrijk de croissantjes met het ei. Bak ze in 10 minuten goudbruin.
----
Gehaktballetjes.
600 gram gehakt 1 kleine gesnipperde ui
1 zakje gehaktkruiden 1 eetlepel ketjap
½ losgeklopt ei boter om te braden
Meng het gehakt met de gesnipperde ui, de kruiden en de ketjap.
Draai van het mengsel 16 kleine balletjes. Verhit in een koekenpan de boter
Totdat de boter lichtbruin kleurt. Bak hierin de balletjes mooi bruin.
Pas op spetters! Schik de balletjes als ze gaar en bruin zijn op een schaal.
Versier met wat bieslook en wat stukjes tomaat (Restje van de tomaatbloemen).
Snij van de komkommer plakken en schik die op een schaal. Zet op elke plak een tomaatje. Versier elke tomaat met een stukje tomaat
(van de kapjes) en wat sprietjes bieslook.
-----