Aardappelpizza

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr bloem
  • 15 gr droge gist
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt zout
  • 250 ml water (lauw)
  • 1 tl suiker
  • 5 aardappelen (middelgroot)
  • 1 ui (groot)
  • 125 gr spekjes
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • olijfolie
  • 1 el rozemarijnnaaldjes
  • zout

Bereiden

Meng gist met suiker en lauw water. Even wegzetten tot zich belletjes vormen. Meng bloem, zout, olie en gistoplossing (niet alles tegelijk! Deeg moet niet te nat worden) en kneed er een deeg van. Laat dit op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen tot dubbel volume. Verwarm de over op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Schil de ui en snijd deze in ringen. Maak de knoflook schoon en hak deze grof. Doe deze ingredienten in een schaal met de rozemarijnnaaldjes en de olijfolie. Goed mengen en uitspreiden op een bakplaat (eventueel met bakmatje er onder). 10 minuten in de over. Af laten koelen en spekjes er door mengen. Oven naar 250 graden. Van deeg een pizza maken. Aardappelmengel er op leggen. Daar overheen de geitenkaas kruimelen. Ca. 20 minuten in de oven.

Materialen

bakmatje/bakpapier Oven

Bronvermelding