Bietenstamppot uit Limburg

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-02-2006 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 grote vastkokende aardappels
  • 500g gekookte bieten
  • 3 goudrenetten
  • 3 uien
  • 1 eetl. boter
  • 400g gekruid (Bretons) gehakt
  • zout
  • peper

Bereiden

Schil de aardappels en kook deze in water met zout. Schil en snijd de bieten in blokjes. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appel in blokjes. Pel en snijd de uien in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en de appel ca. 3 min. Haal het uimengsel uit de pan en houd het warm onder folie. Bak het gehakt in de koekenpan rul. Giet de aardappels af en pureer ze met de bieten, gebruik hiervoor de stamper. Schep het ui-appelmengsel door de stamppot. Verwarm het ca. 5 min. goed door en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot met daarop het gehakt over 4 borden.

Materialen

Aluminiumfolie en een stamper.

Bronvermelding