Gevulde kerriepannekoeken, de favoriete pannenkoeken in onze familie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 07-02-2012 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • Voor de pannenkoeken
  • 3 eieren
  • 250 gr. bloem
  • 1/2 ltr. melk
  • 2 theel. kerrie, flinke volle theelepels
  • zout,
  • boter om in te bakken
  • Voor de vulling
  • 200 gr. kipfilet of hamlappen
  • 2 eetl. boter
  • 2 theel. kerrie, flinke volle theelepels
  • 1 ui
  • 2 rijpe bananen
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 1 klein blikje ananas
  • evt. zout, peper

Bereiden

Van de eieren, bloem, zout, melk en kerrie een glad beslag kloppen en hier 8 pannenkoeken van bakken en warm houden. In dezelfde pan de in reepjes gesneden kipfilet of hamlappen in de boter snel bruin bakken. Met zout en kerrie bestrooien, de gesnipperde ui meebakken, de in plakjes gesneden banaan toevoegen en meebakken. Het vuur laag zetten en de uitgelekte mandarijnen en ananas toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. De pannen- koeken vullen met dit mengsel en direct eten. Deze pannenkoeken zijn koud ook heerlijk.

Bronvermelding