Aardappelsalade met gerookt kip en dilledressing (picknick)

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 11-10-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 aardappels in kleine blokjes
  • 4 tomaten
  • 3 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie
  • 15 g verse dill, fijngesneden
  • 8 stoneleeks, in ringetjes
  • 200 g gerookte kipfilet, in blokjes
  • 125 ml zure room
  • 4 el melk
  • 2 theel mierikswortel (potje)
  • 75 g veldsla
  • 8 radijsjes, in plakjes

Bereiden

Voorbereiden: In een pan met weinig water en zout aardappels in 10 min. beetgaar koken. In een zeef onder koud stromend water afspoelen. Tomaten ontvellen, in vieren snijden en pitjes verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. In een kom azijn en olie met 1 el dille, zout en peper tot dressing roeren. Aardappelblokjes, tomaat, stoneleeks en kip erdoor scheppen. In een kommetje zure room, melk, mierikswortel en de rest van de dille tot een saus roeren, op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik salade, mierikswortelsaus, veldsla en radijs in afzonderlijke, afsluitbare bakjes gekoeld bewaren en vervoeren. Bereiden: Veldsla over borden verdelen. Aardappel-kipsalade in midden scheppen. Mierikswortelsaus erdoor scheppen. Met radijsjes garneren.

Bronvermelding