Gemarineerde aubergines met geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-03-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 7 eetl olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes munt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. kappertjes
  • zout en peper
  • 1 sjalotje
  • 2 crottins chevre chauvignol

Bereiden

Voorbereiden: Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergine wassen en in plakken snijden( kapjes worden verwijderd ) Aubergineplakken aan beide kanten dun bestrijken met olijfolie. Op rooster ca 5 centimeter onder grill aubergine in ca 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren, of grillen in een grillpan. Citroen uitpersen. Peterselie en munt fijnknippen. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Citroensap en rest van olie tot dressing kloppen. Kruiden, kappertjes en knoflook erdoor scheppen en dressing op smaak brengen met zout en peper. Aubergineplakken in grote schaal leggen, dressing erover schenken en afgedekt ca. 30 minuten in de koelkast zetten. Sjalotje pellen en in dunne ringen snijden. Bereiden: Geitenkaasje met natgemaakt mes elk in 6 plakjes snijden. Op 4 borden elk 1 plak aubergine leggen, plakje geitenkaas erop leggen, sjalotring erop leggen. Rest van aubergineplakjes op dezelfde manier beleggen en geheel als waaier rangschikken. Rest van marinade erover scheppen en garneren met groene olijven.

Bronvermelding