Menu
Aardbeientaartje met banketbakkersroom
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 25 gram roomboter
- 250 gram poedersuiker
- 6 eierdooiers
- 60 gram bloem
- 1/2 ltr volle melk
- 1 vanillestokje
- 250 gram aardbeien
- zout , peulvruchten
Bereiden
aardbeien schoonmaken en halveren - oven voorverwarmen op 180 ºC - boterkoekvorm beboteren - bodem en zijkanten bedekken met bladerdeeg -hierin gaatjes prikken met vork - bakpapier erop doen en de gedroogde peulvruchten - vorm in de oven 15 min bakken daarna zonder bakpapier en peulvruchten nog 5 min bakken - schraap vanille uit het stokje en breng met de melk aan de kook - 10 min zachtjes laten trekken - meng intussen in een pan met dikke bodem de poedersuiker , bloem , eierdooiers en zout - schenk al roerend de melk erbij - pan op laag vuur zetten en mengsel dik laten worden , goed roeren ! - verdeel room over bladerdeeg en leg de gehalveerde aardbeien erop .
Materialen
boterkoekvorm - gedroogde peulvruchten - bakpapier - pan met dikke bodem