Aardbeientaartje met banketbakkersroom

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 25-07-2006 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 25 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 6 eierdooiers
  • 60 gram bloem
  • 1/2 ltr volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram aardbeien
  • zout , peulvruchten

Bereiden

aardbeien schoonmaken en halveren - oven voorverwarmen op 180 ºC - boterkoekvorm beboteren - bodem en zijkanten bedekken met bladerdeeg -hierin gaatjes prikken met vork - bakpapier erop doen en de gedroogde peulvruchten - vorm in de oven 15 min bakken daarna zonder bakpapier en peulvruchten nog 5 min bakken - schraap vanille uit het stokje en breng met de melk aan de kook - 10 min zachtjes laten trekken - meng intussen in een pan met dikke bodem de poedersuiker , bloem , eierdooiers en zout - schenk al roerend de melk erbij - pan op laag vuur zetten en mengsel dik laten worden , goed roeren ! - verdeel room over bladerdeeg en leg de gehalveerde aardbeien erop .

Materialen

boterkoekvorm - gedroogde peulvruchten - bakpapier - pan met dikke bodem

Bronvermelding