Appels uit de oven met vanillevla. Een simpel en heerlijk 'ouderwets' toetje

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • beschuiten
  • jam, aardbeien of een andere rode jam
  • suiker naar smaak
  • vanillevla
  • gesmolten boter
  • 4 zoetzure appels

Bereiden

Schil de appels en boor het klokhuis eruit. Boor met de appelboor een rondje uit het beschuit en stop dit in de onderkant van de appels. Verkruimel een paar beschuiten en meng dit met suiker naar smaak. Rol de appels eerst door de gesmolten boter en dan door het beschuit/suiker mengsel Zet ze in een ovenvaste schaal met een klein laagje water, vul de appels met de jam en zet ze onderin een voorverwarmde over ( 180 tot 200 graden) tot de appels zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Gelijk opdienen en aan tafel ijskoude vanille vla erover gieten.

Bronvermelding