Menu
Gebakken rijst met kip
Ingrediënten
- 300 gram gewone rijst
- 2 uien
- 60 gram ontbijtspek
- zout,peper
- 5 eetl (olijf)olie
- 1 bouillontablet (kip)
- 300 gram kipfilet
- 200 gram champignons
- boter,margarine
- 1 blikje doperwtjes (of wat diepvries)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 eetl peterselie
- evt knoflook
Bereiden
de rijst in een zeef wassen en laten uitlekken- ui snipperen en ontbijtspek klein snijden-
-in een ruime pan gesnipperde ui en het ontbijtspek in de olie fruiten- rijst toevoegen en meebakken(met evt wat knoflook) tot deze goudgeel ziet- hieraan 5 dl water,zout en peper en het bouillontablet toevoegen- alles aan de kook brengen met het deksel op de pan in ongeveer 25 min.zachtjes gaarkoken- de kipfilet in stukjes snijden,champignons in plakjes- in koekepan bruin bakken , champignons 3 minuten meebakken- de uitgelekte doperwtjes en de tomatenpuree door de rijst scheppen en nog een paar minuutjes verwarmen - op het laatst de kip/champignons door de rijst scheppen en wat peterselie erover strooien .
Materialen
koekepan - kookpan