Gebakken rijst met kip

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 8 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 24-08-2016 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram gewone rijst
  • 2 uien
  • 60 gram ontbijtspek
  • zout,peper
  • 5 eetl (olijf)olie
  • 1 bouillontablet (kip)
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram champignons
  • boter,margarine
  • 1 blikje doperwtjes (of wat diepvries)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetl peterselie
  • evt knoflook

Bereiden

de rijst in een zeef wassen en laten uitlekken- ui snipperen en ontbijtspek klein snijden- -in een ruime pan gesnipperde ui en het ontbijtspek in de olie fruiten- rijst toevoegen en meebakken(met evt wat knoflook) tot deze goudgeel ziet- hieraan 5 dl water,zout en peper en het bouillontablet toevoegen- alles aan de kook brengen met het deksel op de pan in ongeveer 25 min.zachtjes gaarkoken- de kipfilet in stukjes snijden,champignons in plakjes- in koekepan bruin bakken , champignons 3 minuten meebakken- de uitgelekte doperwtjes en de tomatenpuree door de rijst scheppen en nog een paar minuutjes verwarmen - op het laatst de kip/champignons door de rijst scheppen en wat peterselie erover strooien .

Materialen

koekepan - kookpan

Bronvermelding