Menu
Couscous met Kip,Perzik en Snijbonen
Ingrediënten
- chili gembersaus (conimex)
- 1 blik perziken op siroop (400 gr)
- 300 gram snijbonen
- olie
- 400 gram kipfilet
- 250 gram champignons
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 1 theel chilipoeder
- ah biol. couscous (75 gr per persoon)
- kipbouillonblokje
Bereiden
kip in stukjes snijden en marineren met chili gember saus
perziken laten uitlekken (vocht opvangen en bewaren)
en in stukjes snijden
snijbonen in ruiten snijden
olie verhitten en kip lichtbruin bakken
champignons even meebakken
tomatenpuree en chilipoeder erdoor roeren
perziksap + 100 ml water toevoegen
kip op laag vuur 15 min afgedekt laten stoven
snijbonen in 5-7 min beetgaar koken
perzikstukjes door kipmengsel roeren
couscous klaarmaken volgens recept (ipv water gebruik ik kippenbouillon)
snijbonen vlak voor serveren door kip,perzikmengsel roeren
evt zout /peper toevoegen
Materialen
wokpan of hapjespan