Menu
Tagliatelli con pomodori
Ingrediënten
- 350 gram tagliatelli
- zout ,peper,paprikapoeder
- 4 eetl bruschetta *
- 1 eetl dipperkruiden *
- 1 potje sugo tomatensaus
- 6 eetl olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eetl balsamico azijn
- 200 gram champignons
- gepelde tomaten uit blik
- 100 ml rode wijn
- 100 ml room
- 500 gram rundergehakt
- kappertjes , rucola ,parmesan
Bereiden
marineer het rundergehakt in een kom met 2 eetl olijfolie , zout , peper , paprikapoeder - hak 2 tenen knoflook fijn en roer door gehakt - doe 4 eetl bruschetta in een schaaltje en laat dit wellen met een scheutje warm water - laat 2 min staan en roer dan door gehakt . hak ui en champignons fijn -bak gehakt in diepe wokpan in ca 5 min - fruit ui en champignons ca 3 min mee - blus af met scheutje balsamico azijn en rode wijn . voeg sugo tomatensaus en gepelde tomaten toe en laat 25 min op laag vuurtje doorkoken . strooi 1 eetl dipperkruiden door saus . breng pan aan kook , snufje zout en 1 eetl olijfolie en voeg tagliatelli toe zodra het water kookt , ca 7 min voor al dente . maak pasta af met 100 ml room en garneer met rucola , kappertjes en als laatste nog wat parmezaanse kaas erover .
Materialen
pastapan-koekepan-schaal * bruschetta = droge kruidenmengsel van tomaat , knoflook en basilicum . * dipperkruiden = droge kruidenmengsel met parmesan