Bananen-passievruchten-souffleetje

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 35 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 15 gram ongezouten boter
  • 110 gram fijne kristal suiker (wat minder mag ook wel)
  • 3 scharreleiren, gesplitst
  • 1 rijpe banaan, fijngeprakt
  • 4-5 passievruchten (voor ±100ml pulp)
  • poedersuiker voor bestrooien

Bereiden

Hemelse combinatie van banaan en passievrucht die niet kan mislukken - Verwarm oven voor op 190°C - vet 6 souflévormpjes in (evt met gesmolten boter) - bestrooi de vormpjes met een klein beetje suiker - Klop in een grote kom de eidooiers met 55 g suiker met een mixer in 10 minuten tot een dik en licht mengsel. - klop er de banaan en de passievruchtenpulp door. - Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken. - Voeg geleidelijk de 55 g suiker toe aan het eiwit, en klop ze tot glanzende stijve pieken. - Spatel het eiwitschuim met een metalen lepel door het dooiermengsel en houd het zo luchtig mogelijk. - Vul de souflévormpjes tot de rand met dit mengsel en laat je duim langs de binnenrand van elk bakje glijden (de soufflés rijzen hierdoor beter) - Zet ze op een bakplaat, schuif deze iets onder het midden in de oven en bak ze in 13-16 minuten tot ze goudgeel en mooi uitgerezen zijn. - Neem de soufleetjes voorzichtig uit de oven en bestrooi met poedersuiker en serveer ze direct.

Materialen

6 soufflévormpjes (8-10cm in doorsnede) mixer of staafmixer

Bronvermelding