Menu
Bananen-passievruchten-souffleetje
Ingrediënten
- 15 gram ongezouten boter
- 110 gram fijne kristal suiker (wat minder mag ook wel)
- 3 scharreleiren, gesplitst
- 1 rijpe banaan, fijngeprakt
- 4-5 passievruchten (voor ±100ml pulp)
- poedersuiker voor bestrooien
Bereiden
Hemelse combinatie van banaan en passievrucht die niet kan mislukken
- Verwarm oven voor op 190°C
- vet 6 souflévormpjes in (evt met gesmolten boter)
- bestrooi de vormpjes met een klein beetje suiker
- Klop in een grote kom de eidooiers met 55 g suiker met een mixer in 10 minuten tot een dik en licht mengsel.
- klop er de banaan en de passievruchtenpulp door.
- Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten tot zachte pieken.
- Voeg geleidelijk de 55 g suiker toe aan het eiwit, en klop ze tot glanzende stijve pieken.
- Spatel het eiwitschuim met een metalen lepel door het dooiermengsel en houd het zo luchtig mogelijk.
- Vul de souflévormpjes tot de rand met dit mengsel en laat je duim langs de binnenrand van elk bakje glijden (de soufflés rijzen hierdoor beter)
- Zet ze op een bakplaat, schuif deze iets onder het midden in de oven en bak ze in 13-16 minuten tot ze goudgeel en mooi uitgerezen zijn.
- Neem de soufleetjes voorzichtig uit de oven en bestrooi met poedersuiker en serveer ze direct.
Materialen
6 soufflévormpjes (8-10cm in doorsnede) mixer of staafmixer