Gerookte forel met appelsalade

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 23-01-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 appel met rode schil (Red Delicious)
  • 1 appel met groene schil (Granny Smith)
  • 2 grote zoetzure augurken
  • 2 bosuitjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 gerookte forelfilets

Bereiden

Halveer de gewassen appels in de lengte en verwijder het klokhuis. Dek van beide soorten een helft meteen strak af met huishoudfolie om verkleuren te voorkomen. Snijd de resterende appelhelften met schil in blokjes. Snijd één van de augurken ook in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Doe de appelblokjes met de blokjes augurk, de bosui, een lepel augurkenvocht, de mayonaise en de zure room in een kom en schep door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper. Verdeel wat gemengde sla over de borden. Leg op ieder bord een gerookte forelfilet en schep er de salade naast. Garneer met plakjes rode en groene appel van de achtergehouden appelhelften en met plakjes augurk. Serveer met geroosterd brood en boter. Als er mensen niet zo van vis houden, kan deze vervangen worden door bv. 3 opgerolde plakken gekookte ham of gebraden kalkoenrollade

Bronvermelding