Chocoladetaart grootmoeders recept

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-01-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 175 gram pure chocolade
  • 175 gram boter
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren
  • 4 eierdooiers
  • 175 gram paneermeel
  • 3 eiwitten
  • 6 eetlepels abrikozenjam

Bereiden

Breek voor het deeg de chocolade in stukjes, roer er au bain marie tot een glad papje.en giet het in een kom. Voeg de boter toe en mix het geheel op de hoogste stand. Voeg geleidelijk de suiker toe en mix tot een vaste massa ontstaat. Mix met tussenpozen de eieren en eierdooiers erdoor. Voeg al mixend op de middelste stand geleidelijk de paneermeel toe. Klop de eiwitten stijf en schep ze er voorzichtig door. Vul een ingevette springvorm(28 cm) met het deeg en strijk het glad. Bak de taartbodem circa 45 min op 180 graden in een voor verwarmde oven. Snijd de afgekoelde taartbodem horizontaal een keer door. Bedek de taart met de abrikozen jam.

Bronvermelding