Menu
Gefrituurde Garnalen
Ingrediënten
- 100 gr Bloem gezeefd
- 3 eetl Maizena
- 1 1/4 thl bakpoeder
- zout,peper
- 1 snufje fijn gewreven gedroogde rode peper
- 1 eetl zonnebloem olie
- 12 rauwe garnalen
- frituurolie
Bereiden
Meng de Bloem,maizena,bakpoeder en roer met 1 1/2 dl koud water tot een glad beslag.
Laat dit 30 min rusten en roer er vlak voor gebruik 1/2 thl zout ,de rode peper,zonnebloemolie door
Pel de garnalen maar laat het staart stukje eraan
verwijder de zwarte darm aan de rugzijde en snijd aan rugzijde iets dieper in.Bestrooi de garnalen licht met zout en peper haal ze door het beslag (laat het teveel van het beslag eraf druipen)
Frituur ze 2 -3 min .in hete frituurolie op 180 gr
serveer met knoflookmayonaise
Materialen
beslag kom,snijplank.frituurpan,weegschaal