Gefrituurde Garnalen

Hartige taarten, Hapje, 6 personen, Spaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr Bloem gezeefd
  • 3 eetl Maizena
  • 1 1/4 thl bakpoeder
  • zout,peper
  • 1 snufje fijn gewreven gedroogde rode peper
  • 1 eetl zonnebloem olie
  • 12 rauwe garnalen
  • frituurolie

Bereiden

Meng de Bloem,maizena,bakpoeder en roer met 1 1/2 dl koud water tot een glad beslag. Laat dit 30 min rusten en roer er vlak voor gebruik 1/2 thl zout ,de rode peper,zonnebloemolie door Pel de garnalen maar laat het staart stukje eraan verwijder de zwarte darm aan de rugzijde en snijd aan rugzijde iets dieper in.Bestrooi de garnalen licht met zout en peper haal ze door het beslag (laat het teveel van het beslag eraf druipen) Frituur ze 2 -3 min .in hete frituurolie op 180 gr serveer met knoflookmayonaise

Materialen

beslag kom,snijplank.frituurpan,weegschaal

Bronvermelding