PEULVRUCHTEN: Marokkaanse linzensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 24-10-2012 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram poulet
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • peper
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 ui
  • 1 bouillontablet
  • 100 gram rode linzen
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 2 gepelde tomaten, uit blik
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 takjes peterselie
  • 3 takjes koriander

Bereiden

Bak het poulet in de olie bruin en strooi er wat zout, peper en gemberpoeder over. Maak de ui schoon en verwijder de kern. Bak de ui met het vlees mee bruin. Voeg circa 1 liter water met het bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het vlees 45 minuten. Maak de prei en de paprika schoon. Snij de prei in ringen, de paprika in blokjes en de tomaten in stukjes. Doe de groenten en de tomatenpuree in de soep en kook het geheel verder gaar. Maak de soep op smaak met kleingesneden peterselie en koriander.

Bronvermelding