Aglio e Olio

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 6 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak spaghetti
  • 2 blikjes ansjovis op olie
  • 1 rode peper
  • 8-10 teentjes knoflook
  • 1/2 pakje kerstomaatjes
  • olijfolie
  • 1 bosje peterselie

Bereiden

Snij peper en knoflook in kleine stukjes en leg ze alvast in de olijfolie. Knoflook mag je ook persen. Laat de ansjovis uitlekken en snij ook in kleine stukjes Tomaat in kleine stukjes snijden en de peterselie fijn hakken. Kook de spaghetti in de pan volgens de gebruiksaanwijzingen. maak de wok heet, en doe er de olijfolie in. Bak de peper en knoflook lichtbruin, en voeg dan de ansjovis toe. De helft van de peterselie toevoegen; en even op het laatst de tomaatjes mee roerbakken. Giet de spaghetti af (laat uitlekken) en voeg de spaghetti toe aan het knoflook-peper-ansjovis-mengsel. Nog wat olijfolie toevoegen en goed roeren. OP het laatst nog de rest van de peterselie toevoegen en dan kun je het opscheppen.

Materialen

wok, pan

Bronvermelding