Aardappelschuitjes met cream cheese

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote langwerpige aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el gehakte (diepvries)bieslook
  • 1 el gehakte (diepvries)dille
  • 100 ml zure room
  • 300 gr Parmezaanse kaas

Bereiden

Boen de schil van de aardappelen schoon en snijd alles in de lengte in 4 parten. Kook de parten ca. 10 minuten in weinig water met zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Giet de aardappelparten af en laat ze iets afkoelen. Snijd het aardappelkruim zo bij dat er bootjes ontstaan. Doe de aardappelen in een vuurvaste schaal en schep ze om met de olijfolie, het paprikapoeder en wat zout. Leg ze met de holle kant naar boven naast elkaar in de schaal en rooster ze ca. 10 minuten onder grill. Keer ze en rooster de andere kant nog ca. 5 minuten. Roer de bieslook en dille door de roomkaas. Rasp de Parmezaanse kaas en schep dit door het roomkaas-mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de aardappels warm of koud (warm ze eventueel op in de oven). Schep er een lepeltje van het roomkaasmengsel op en stuif er naar wens wat paprikapoeder over.

Materialen

Vuurvaste ovenshaal

Bronvermelding