SAUS: Paprika-gehaktsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 26-02-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout
  • peper
  • 1 kleine ui
  • 100 gram courgette
  • 200 gram paprika (bijv. rood en geel)
  • 1/2 theelepel olie
  • 125 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel majoraan
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiden

Pel en snipper de ui. Maak de courgette en de paprika schoon en snijd ze in dunne plakken. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en rul daarin het gehakt. Voeg de ui, de paprika en de courgette toe en bak ze circa 3 minuten mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper, de kerriepoeder en de majoraan. Doe er de tomatenpuree, samen met 125 ml. water bij en breng de saus aan de kook. Kook de saus 1-2 minuten door en breng hem nogmaals op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Serveer het met de saus.

Bronvermelding