Pittige snijbonen met wortel

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram snijbonen
  • 150 gram bospeen
  • klein klontje boter of margarine
  • 1 theelepel shoarmakruiden
  • zout

Bereiden

Pel en snipper de ui. Pel de teentjes knoflook. Snij de snijbonen in stukjes van ca. 1 cm. Was en schrap de worteltjes en snij ze in plakjes. Verhit de boter of margarine in een braadpan en fruit de ui. Pers de knoflook er boven uit. Schep de snijbonen, worteltjes, shoarmakruiden, zout en 1 dl water erdoor. Laat met de deksel op de pan de snijbonen en worteltjes in ca. 10 min. gaar worden. Maak van het gehakt balletjes en bak deze in de boter bruin en gaar. ( eventueel aangemaakt met zout en peper.) Schep de snijbonen en worteltjes op het bord samen met de gehaktballetjes. Schep over de balletjes sate saus. Serveer er witte rijst en kroepoek bij.

Bronvermelding