Pepernoten (of eigenlijk: kruidnoten)

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 21-10-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram margarine
  • 50 gram (licht)bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Bereiden

Voorbereiding: Zorg dat de boter op RT is en verwarm de oven voor op 170 grdn (hetelucht 155) Bereiding: Roer de boter zacht en meng de suiker, de specullaskruiden en het zout erdoor (dit gaat het makkelijkst en snelst met een mixer met deeghaken) Voeg de helft van het meel en 1 eetlepel melk toe Zodra het gemengd is ook de rest van het bakmeel toevoegen en zonodig de tweede eetlepel melk Kneed het deeg met de hand tot een bal en verdeel het in ong 90 stukjes die je uitrolt tot kleine balletjes Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze iets plat (Houdt wel een beetje afstand tussen je perpernoten anders zitten ze allemaal aan elkaar na het bakken!) Bakken: Bak de pepernoten in ongeveer 18 min lichtbruin en gaar, laat ze vervolgens afkoelen op een bord/schaal.

Materialen

Oven Bakplaat, bekleed met bakpapier

Bronvermelding